Ajanvaraus
Ikioma Lääkäri

Ajanvaraus
Ikioma Hammas

Suojaudu punkkien levittämältä puutiaisaivokuumeelta rokotteella

TBE-rokote suojaa puutiaisaivokuumeelta. Rokotesarja kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen kesää, jotta suoja ehtii muodostua ennen kesäreissuja..

Kesä lähestyy - ja samalla myös punkkikausi!

Voit suojautua puutiaisten eli punkkien levittämältä puutiaisaivokuumeelta rokotteella. Puutiaisaivokuume on punkkien levittämän TBE-viruksen aiheuttama sairaus, joka tarttuu punkin syljestä nopeasti, vain muutamassa minuutissa pureman alkuvaiheessa. Huomattavalla osalla tartunnan saaneista tartunta on oireeton tai lieväoireinen, mutta osalla oireilu on vakavaa ja neurologiset oireet voivat olla jopa pysyviä. Viruksen aiheuttamaan puutiaisaivotulehdukseen ei ole lääkehoitoa, mutta siltä voi suojautua tehokkaasti rokotteella. 

Rokotesarja kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen kesää, jotta suoja ehtii muodostua. Saat rokotteen Lääkärikeskus Ikiomasta hintaan 59 € / rokote. Voit lukea lisää puutiaisaivokuumeesta tästä artikkelista.

Huomioithan, että TBE-rokote ei suojaa punkkien puremilta eikä punkkien levittämältä borrelioosilta.

Voit varata ajan rokotukseen numerosta 015 321 320.


Ajankohtaista asiaa terveydestä

Kuulo voi heikentyä monesta syystä

Ikiomassa vastaanottava korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jyrki Kaukonen kertoo, mitä syitä kuulon alenemisen taustalla voi olla ja miten omasta kuulosta kannattaa pitää huolta. Lue lisää